Τοπικά

Τα μελομακάρονα των Τρικάλων. Συνταγή… όλο γλύκα (video)

O μύλος των Ξωτικών άνοιξε εδώ και μέρες τις πύλες του στη πόλη μας και το γιορτινό κλίμα ήδη άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων! Εμείς όμως περιμέναμε πως και πως να μας δώσει και τη ΝΕΑ συνταγή για μελομακάρονα το δικό μας το παιδί, ο λαοφιλής Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν, για να ολοκληρωθεί το κλίμα των Χριστουγέννων που γέμισε αισιοδοξία την καθημερινότητα μας. Για να μοσχομυρίσει μυρωδιές από κανέλα και γαρίφαλο, μπαχάρι, μαχλέπι και βανίλια το σπιτικό μας. Για να φορέσουν οι νοικοκυρές αλλά και οι νοικοκυραίοι την ποδιά της κουζίνας και να φτιάξουν μια συνταγή που η ευκολία στην παρασκευή της δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογιών ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε φέτος τα δικά σας σπιτικά μελομακάρονα!!!

 

 

Η επιτυχία τους είναι σίγουρη, γιατί ο Αντώνης με τον τρόπο που τα παρουσιάζει βήμα – βήμα και “Πρωτάρης στη Κουζίνα” να είσαι, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Δεν είναι όμορφο να ξέρεις ότι διακοσμούν το γιορτινό τραπέζι και συγχρόνως ξετρελαίνουν όλη την οικογένεια με τη νοστιμιά τους τα δικά σας μελομακάρονα; Δώστε και στη γειτόνισσα για να ζηλέψει την τέχνη σας. Κυρίως αφεθείτε στη χαρά, που κάθε φορά το μακρόσυρτο “μμμμμμ” της ευχαρίστησης υποδεικνύει πως κάποιος δοκίμασε μελομακάρονο της δικής σας τελειότητας!!! Εδώ σας έχουμε τα υλικά της συνταγής για να μην τα ψάχνετε. Δείτε και το κατατοπιστικό βίντεο για να τα φτιάξετε τέλεια!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις/ 50 γρ. καλαμποκάλευρο/ 380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό/ 125 γρ. ζάχαρη άχνη/ 50 ml μέλι/ 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) κανέλα/ 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο/ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής/ Μισό κουταλάκι του γλυκού αμμωνία/ 1 βανίλια/ 250 ml σπορέλαιο/ 175 ml χυμό πορτοκαλιού/ 100 ml νερό εμφιαλωμένο/ Ξύσμα και το χυμό από 1 νεράντζι μικρού μεγέθους(ή πορτοκάλι)/ 100 γρ. ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 500 ml νερό/ 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλική/ 250 ml γλυκόζη/ 50 ml μέλι (Αφήνει τη μυρωδιά του μελιού στο σιρόπι σας αλλιώς μπορείτε και να το παραλείψετε ή να βάλετε κάποιο σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας)/ 1 ξύλο κανέλας/ χυμό απο μισό μεγάλο λεμόνι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη καρυδόψιχα και ρίχνουμε μέλι ή κάποιο σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας!!! Καλή επιτυχία & Καλές γιορτές!!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης