Ροή Τοπικά

Σύνδεση Τρίκαλα-Εγνατία Οδός (στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο Αγοραστός)

DCIM100MEDIADJI_0033.JPG

Ενώ αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του Ε-65, ο περιφερειάρχης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του Βόρειου Τμήματος αυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε το τελευταίο διήμερο μπαράζ επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Υπουργείου Υποδομών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Τράπεζα ξεπεράστηκαν οι όποιοι ενδοιασμοί και προχωρά κανονικά η χρηματοδότηση του έργου.

Αυτό ήταν και το «αγκάθι» που απέμενε. Οι Ευρωπαίοι αναμένουν πλέον τις κινήσεις του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ποσό και ο τρόπος χρηματοδότησης. Πεποίθηση όσων παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις είναι ότι μέχρι τα τέλη του 2018, αρχές του 2019, θα αρχίσουν και τα έργα στο τμήμα Τρίκαλα-Κηπουριό Γρεβενών, όπου ο οδικός άξονας θα συναντά την Εγνατία Οδό!… Σημειώνεται ότι εντός του ερχόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα και στο Νότιο Τμήμα, Ξυνιάδα-Λαμία.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά ο πολύπαθος αυτοκινητόδρομος είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στην πενταετία.

Κατά τα λοιπά αναμένουμε… εναγωνίως την παράδοση στη κυκλοφορία του μεσαίου τμήματος, Ξυνιάδα-Τρίκαλα, το οποίο… λέγεται πως είναι έτοιμο!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης