Ο μάγειρας του κάμπου και δικό μας Τρικαλινό καμάρι antonis cooken φρόντισε να μας δώσει και συνταγή για “Τσουρεκόψωμο” η κατα πολλούς “Χριστόψωμο” αν και τα Χριστόψωμα φτιάχνονται συνήθως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Συνηθίζεται όμως σε πολλά μέρη της Ελλάδας να τα φτιάχνουν και το Πάσχα. Για να τα κόψουμε το βράδυ μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, συνοδεύοντας υπέροχα την μαγειρίτσα ως αποκορύφωμα του τέλους της νηστείας!!!
Το εντυπωσιακό είναι ότι στους Έλληνες της ποιμενικής ζωής φτιάχνονται δυο Τσουρεκόψωμα. Το πρώτο το καλύτερο, με πολλά ζυμαρένια κεντίδια είναι για τον Χριστό. Η Ανάσταση του συνεχίζει να δίνει ζωή στις οικογένειες τους και να τους βλογάει. Εξου και ο μεγάλος σταυρός με πέντε λουλούδια!!!
Το δεύτερο, η τρανή Χριστοκουλούρα είναι για τα αμνοερίφια που το μοίρασμα της αποτελεί συχώριο για την θυσία τους την Κυριακή του Πάσχα!
Φτιάξτε αυτή την παραδοσιακή συνταγή παρακολουθώντας το βίντεο με τον Αντώνη να περπατά στα καλντερίμια του Βαρουσίου!!! Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!!!
* Σημείωση η φωτογραφία είναι της Δέσποινας Τσαούση από την Ναύπακτο που έφτιαξε σήμερα την συνταγή του Αντώνη για το σπιτικό της!!!