Ροή Τοπικά

Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Γηροκομείο

Σήμερα δεκαπέντε μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, συνοδευόμενες από τη διευθύντρια και τη θεολόγο του σχολείου μας κ. Ευαγγελία Κατσαρού, επισκέφθηκαν τους τροφίμους του ιδρύματος. Μας υποδέχθηκε  η Διευθύντρια του Γηροκομείου η οποία μαζί με τις εργαζόμενες  εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους. Η συνάντηση των μαθητριών με τους τροφίμους του γηροκομείου ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας.  Οι τρόφιμοι άκουσαν με χαρά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα που οι μαθήτριες τραγούδησαν και τις ευχήθηκαν καλή πρόοδο. Οι μαθήτριες προσέφεραν κάρτες και είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια ευχηθήκαμε «Καλά Χριστούγεννα» και «Υγεία» για τη νέα χρονιά.

Πολύ εποικοδομητική ήταν η συζήτηση με τη νοσηλεύτρια του γηροκομείου η οποία προσπάθησε να βοηθήσει τις μαθήτριες να κατανοήσουν τη δυσκολία ενός τροφίμου στο να συνηθίσει στην αλλαγή περιβάλλοντος κατά τη μετεγκατάσταση από το δικό του σπίτι στο γηροκομείο. Μάλιστα συμβούλεψε τις μαθήτριες να επισκέπτονται και να μοιράζονται λίγο από το χρόνο τους με τους παππούδες τους καθώς και με άλλους ηλικιωμένους για να τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο ανήφορο των γηρατειών….

Ήταν καταπληκτικό το γεγονός που κάποιες μαθήτριες αγκάλιασαν τις γιαγιάδες και έδειξαν προθυμία να περάσουν κάποιες ώρες μαζί τους παίζοντας τάβλι ή συμμετέχοντας σε άλλες δραστηριότητες μαζί με τους ηλικιωμένους. Θα μπορούσαν να οργανωθούν κάποιες απογευματινές συναντήσεις στα σχολεία με τα άτομα τρίτης ηλικίας για να μπορούν τα νιάτα να δίνουν δροσιά στα γηρατειά με αντάλλαγμα τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους όπως γίνεται σε σχολεία της Σουηδίας ή άλλων χωρών.

Οι συναντήσεις της νέας γενιάς με άτομα της τρίτης ηλικίας, οι κοινές εμπειρίες και ο τρόπος ζωής μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους, να τους δυναμώσει, να συμβάλει στο να αντιληφθούν πιο καθαρά τι βιώνουν στο κοινωνικό πλαίσιο, θετικό ή αρνητικό.  Έτσι η περιθωριοποίηση στα άτομα τρίτης ηλικίας θα αμβλυνθεί και θα επηρεάσει  προς το καλύτερο τον τρόπο ζωής τους. Οι ηλικιωμένοι θα μπορέσουν να μεταγγίσουν λίγη από τη σοφία τους στους νέους και στις νέες όπως έδειξε το Διακρατικό πρόγραμμα «Big Foot – Διαγενεακή προσέγγιση και ανάπτυξη» στο οποίο συμμετείχαμε παλιότερα.

Και του χρόνου καλές γιορτές-Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενο το 2018.

 

Η διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Μαριάννα Αποστόλου, Γαλλικής φιλολογίας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης