Τοπικά

Πλέγμα ανάδειξης της βιομηχανικής κληρονομιάς στον Δήμο Τρικκαίων

“Η χρήση δίνει ζωή στα μνημεία”. “Ο μύλος Ματσόπουλου είναι το ωραιότερο σημείο των Τρικάλων”. Αυτές οι φράσεις του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου  της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, χαρακτήρισαν τη διπλής σημασίας εκδήλωση για τη βιομηχανική κληρονομιά στα Τρίκαλα.

 

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στο ισόγειο του μύλου Ματσόπουλου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Προστασία, ανάδειξη και διαχείριση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς των Τρικάλων – Προς ένα Εθνικό Δίκτυο Ο.Τ.Α.».. Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συνδρομή της e-trikala ΑΕ διοργάνωσαν την εκδήλωση, που εκτός από τις εισηγήσεις, ενέταξε τον Δήμο Τρικκαίων στο υπό δημιουργία δίκτυο ΟΤΑ για τη βιομηχανική κληρονομιά. Επομένως, ως πλέον κατάλληλος χώρος, ο μύλος Ματσόπουλου, που έγινε ευρύτερα γνωστός και με τον Μύλο των Ξωτικών, φιλοξένησε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η οποία, όπως την περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε μετά από συζητήσεις και ωρίμανση σκέψεων, και διεξήχθη στον χώρο που συναισθηματικά και αξιακά έκανε τη διαφορά στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία που δίνει ο δυτικομακεδονικός Δήμος στην ανάδειξη νέων αναπτυξιακών δεδομένων, μετά την περίοδο απεξάρτησης από τον λιγνίτη, μέσω αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η υπογραφή της “Διακήρυξης Αρχών Συνεργασίας ΟΤΑ προς τη δημιουργία Δικτύου για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς” από την κ. Παπαστεργίου, εντάσσει τον Δήμο Τρικκαίων στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Τη Διακήρυξη υπέγραψε στη συνέχεια και ο κ. Μαλούτας για τον Δήμο Κοζάνης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης