Τοπικά

Τιμήθηκε η μνήμη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων

SAMSUNG CSC

Σε κλίμα Βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Μητροπόλεως Σταγών κ. Μαξίμου, στον Φερώνυμο Ι. Ναό στην πόλη της Καλαμπάκας.

Στην Λιτανεία που ακολούθησε, πλήθος προσκυνητών συνόδευσε την Ι. Εικόνα και τα Τίμια Λείψανα των Αγίων των Μετεώρων, ενώ μετά την επιστροφή στον Ι.Ναό τελέστηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος σε λόγο του αναφέρθηκε στο Βίο των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων οι οποίοι έγιναν πνευματικοί φάροι, καθιστώντας  τα Άγια Μετέωρα εκτός απο μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο φυσικού κάλλους και τόπο εμποτισμένο με τη Θεία Χάρη που προσέλκυσαν   οι προσευχές και οι αγώνες των Αγίων για την αγάπη του Χριστού.

Την Κυριακή τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμναδρίτου Νήφωνος Καψάλη και συμμετοχή Ηγουμένων και πατέρων από τα Μετέωρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης