Ροή Τοπικά

Ηλεκτρικά ποδήλατα, από την άνοιξη, στα Τρίκαλα

Ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα προμηθεύεται ο Δήμος Τρικκαίων και θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε το πρωί στη Λέσχη 97,6 το στέλεχος της e-Trikala Οδυσσέας Ράπτης, προσδιορίζοντας μάλιστα το χρόνο έναρξης του νέου προγράμματος, μέχρι ο καλοκαίρι.

«Μέσω πιλοτικού προγράμματος που έχει εξασφαλίσει η e-Trikala θα δούμε να κυκλοφορούν στην πόλη ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα» είπε και συμπλήρωσε: «Γίνεται έρευνα για το πώς μπορεί να γίνει ηλεκτροκίνηση σε μια πόλη, οπότε θα βγούνε συμπεράσματα τι διαδρομές κάνουν, για πόσα χιλιόμετρα, κάθε πότε φορτίζονται οι μπαταρίες κλπ. Θα έχουν σημεία φόρτισης και θα κυκλοφορούν στον ποδηλατόδρομο. Μέσα στο Μάρτιο θα γίνει η αποτύπωση της διαδρομής και τα σημεία που θα μπουν οι φορτιστές,  και μέχρι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν. Στην Ελλάδα θα είμαστε η μοναδική πόλη που θα έχει αυτά τα πειραματικά οχήματα, λόγω του ότι τα Τρίκαλα μετά από χρόνια προσπαθειών έχουν την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελούν αξιόπιστο πεδίο δοκιμών. Συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι δυο χρόνια, κι εδώ στα Τρίκαλα το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα τρέξει για 6 μήνες»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης