Επιχειρείν

Wiener Schnitzel στα Τρίκαλα;… Κι όμως, το “Δίπυλο” το ‘χει!!!

Το βιεννέζικο σνίτσελ (Wiener Schnitzel) είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της αυστριακής κουζίνας και φημίζεται για την απλότητά του και την εξαιρετική του γεύση. Είναι ένα λεπτό κομμάτι  κρέατος, πανέ (επικαλυμμένο με αλεύρι, αυγό και ψίχουλα ψωμιού), το οποίο τηγανίζεται μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.

 

 

Στα Τρίκαλα το απολαμβάνουμε στην πραγματική του έκδοση στο “Δίπυλο” στα Μανάβικα (Γρ. Πατριάχου και Χατζηπέτρου-τηλ. 2431072722). Απλό, γευστικό, τραγανό. Ζητείστε το…

Ιστορία και Προέλευση

Το βιεννέζικο σνίτσελ έχει μακρά ιστορία που φτάνει πίσω στον 19ο αιώνα. Αν και η ακριβής προέλευση του πιάτου είναι αντικείμενο συζήτησης, πολλοί πιστεύουν ότι η ιδέα του τηγανητού κρέατος προέρχεται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το πιάτο cotoletta alla milanese, το οποίο εισήχθη στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της αυστροουγγρικής μοναρχίας.

Το βιεννέζικο σνίτσελ είναι ένα απλό, αλλά εξαιρετικά γευστικό πιάτο που απολαμβάνεται όχι μόνο στην Αυστρία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι σύμβολο της αυστριακής γαστρονομίας και παράλληλα ένα παράδειγμα του πώς τα βασικά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και παράδοση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης