Τοπικά

Οργασμός εργασιών από συνεργεία της ΔΕΥΑΤ

Ελέγχους σε όλα τα φρεάτια της πόλης, κυρίως δε εκεί που διαπιστώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα κατά τη νεροποντή της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιούν συνεργεία της ΔΕΥΑΤ.

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο έλεγχος δεν περιορίζεται επιφανειακά, αλλά στο βάθος των φρεατίων για την απομάκρυνση των φερτών υλικών που πιθανόν να έχουν συσσωρευτεί μέσα στο χρόνο. “Προχωράμε στους απαραίτητους ελέγχους και καθαρισμούς ώστε να είμαστε σε κάθε περίπτωση έτοιμοι για την αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων του φθινοπώρου” λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας.

Ο καθαρισμός φρεατίων είναι μια σημαντική διαδικασία για τη συντήρηση των αποχετευτικών συστημάτων και την αποφυγή πλημμυρών και δυσάρεστων οσμών. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πληροφορίες για τον καθαρισμό φρεατίων:

Τι είναι τα φρεάτια;

– Τα φρεάτια είναι τα σημεία πρόσβασης στα υπόγεια δίκτυα αποχέτευσης. Βρίσκονται συνήθως σε δρόμους, πεζοδρόμια ή αυλές και χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε σωληνώσεις και άλλες υποδομές του συστήματος αποχέτευσης.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός τους;

Πρόληψη πλημμυρών: Ο καθαρισμός των φρεατίων εξασφαλίζει ότι το νερό της βροχής και τα λύματα μπορούν να ρέουν ελεύθερα χωρίς εμπόδια. Εάν τα φρεάτια φράξουν από φύλλα, λάσπη ή άλλα αντικείμενα, μπορεί να προκληθούν πλημμύρες.
Αποφυγή κακοσμίας: Η συσσώρευση οργανικών υλικών μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές. Ο τακτικός καθαρισμός αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και την εξάπλωση κακοσμίας.
Συντήρηση συστημάτων αποχέτευσης: Ο καθαρισμός των φρεατίων βοηθά στην πρόληψη φθορών και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος.

Πότε πρέπει να καθαρίζονται τα φρεάτια;

– Ο καθαρισμός των φρεατίων πρέπει να γίνεται τακτικά, ειδικά πριν από περιόδους με αυξημένες βροχοπτώσεις. Επίσης, σε περιοχές με έντονη βλάστηση, ο καθαρισμός μπορεί να είναι πιο συχνός για την απομάκρυνση των φύλλων και άλλων οργανικών υλικών.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός των φρεατίων;

Χειροκίνητος καθαρισμός: Περιλαμβάνει το άνοιγμα του φρεατίου και την απομάκρυνση των φερτών υλικών με εργαλεία όπως φτυάρια και κουβάδες.
Χρήση υδροβολής: Πρόκειται για μια τεχνική όπου χρησιμοποιείται πίεση νερού για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και οι αποφράξεις από τα φρεάτια και τις σωληνώσεις.
Χρήση ειδικών μηχανημάτων: Σε περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρή απόφραξη, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ειδικά μηχανήματα για την αναρρόφηση των υπολειμμάτων ή την απομάκρυνση δύσκολων αποφράξεων.

Επαγγελματική βοήθεια

– Για τον καθαρισμό φρεατίων, συνιστάται η συνεργασία με επαγγελματίες, ειδικά εάν υπάρχει σοβαρή απόφραξη ή εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία και εξοπλισμός.

Η τακτική συντήρηση και καθαρισμός των φρεατίων είναι απαραίτητη για την αποφυγή δυσάρεστων και κοστοβόρων προβλημάτων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης