Τοπικά

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα στα Τρίκαλα (εικόνες)

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς προβλήματα και με χαμόγελα, στα Τρίκαλα.

 

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί της Τετάρτης έγιναν οι Αγιασμοί στα σχολεία και ακολούθως, στα περισσότερα από αυτά, διανεμήθηκαν βιβλία στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Το «πρώτο κουδούνι» στην Ελλάδα είναι η εναρκτήρια τελετή της σχολικής χρονιάς, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία. Συνήθως πραγματοποιείται στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, εκτός αν η ημερομηνία αυτή είναι Σαββατοκύριακο. Η μέρα ξεκινά με την έλευση των μαθητών στο σχολείο, όπου γίνεται αγιασμός από τον τοπικό ιερέα, και ακολουθεί ένας σύντομος χαιρετισμός από τη διεύθυνση του σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές πηγαίνουν στις αίθουσές τους για να παραλάβουν το πρόγραμμα και τα βιβλία τους.

Η τελετή αυτή έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα και προσφέρει μια αίσθηση ανανέωσης και ενθουσιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, μαζί με τους γονείς που συχνά παρευρίσκονται, βλέπουν το «πρώτο κουδούνι» ως μια ευκαιρία να ξεκινήσουν με θετική διάθεση και φιλοδοξίες για πρόοδο και επιτυχία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης