Τοπικά

Καταβούτας για Ρόμπο: “Πολιτικά γενναία απόφαση από έναν πραγματικό μαχητή”

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων παρεμβαίνει στο θέμα των ημερών αναγνωρίζοντας πολιτική γενναιότητα στον Φόρη Ρόμπο ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της αντιπολίτευσης περί αναθέσεως της e-trikala σε αυτόν έργου ύψους 30.000 €.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Καταβούτας σε αποκλειστική του δήλωση στο trikalavoice.gr “πολλές φορές υποχρεωνόμαστε να λάβουμε αποφάσεις με ρίσκο, όπως θα τις παίρναμε στον ιδιωτικό τομέα, για να λύσουμε θέματα του Δήμου. Η περί απόλυτης ηθικής διασφαλισμένη διαχείριση έρχεται πολλές φορές σε αντίθεση με την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων”. Συμπληρώνει ότι “γινόμαστε εξιλαστήρια θύματα σε μια εκ των άνωθεν διαχρονικά μη λειτουργική κρατική μηχανή” και καταλήγει ειδικά για τον Φόρη Ρόμπο σημειώνοντας ότι “απέδειξε την σπουδαιότητά του για ακόμη μια φορά πράττοντας πράξη πολιτικά γενναία”.

Αναλυτικά:

Η περί απόλυτης ηθικής διασφαλισμένη διαχείριση έρχεται πολλές φορές σε αντίθεση με την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων. Αποφάσεις που θα παίρναμε στον ιδιωτικό τομέα και στην εργασία μας ώστε να είμαστε άμεσα αποτελεσματικοί μας κάνουν να λειτουργούμε έτσι και στην αυτοδιοίκηση. Στην αυτοδιοίκηση που ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αποτελούν λυπηρώς κατά κανόνα ανεξασφάλιστη και εκτεθειμένη μορφή διοίκησης εν σύγκριση με τις καθημερινές ευθύνες. Είμαστε αυτοί που λογοδοτούν συνήθως πρώτοι και μόνοι στους δημότες μας ξέρουν και μας αναζητούν με τα μικρά μας ονόματα σε προσωπικά τηλέφωνα, χώρους εργασίας και διαμονής, δημαρχεία υπηρεσίες και σε χώρους συνάθροισης κοινού. Μετέωρα λοιπόν στεκόμενοι στην σαφή υποχρέωση της διαχείρισης των αιτημάτων δημοτών σε αντίθεση με την μικρή δυνατότητα στην εξυπηρέτησης αυτών αναζητούμε υπερβάσεις. Σε μια διαχρονική συνθήκη να είμαστε οι πρώτοι και συνήθως οι μόνοι που ο εισαγγελέας τους καλεί ως κατηγορούμενους και υπεύθυνους όντας εξιλαστήρια θύματα σε μια εκ των άνωθεν διαχρονικά μη λειτουργική κρατική μηχανή. Αντίστοιχα ίσως μια βεβιασμένη και παρορμητική απόφασή μας με προσωπικό σκεπτικό να βοηθήσει τον οργανισμό που υπηρετούμε μπορεί να μάς οδηγήσει αιφνιδιαστικά απολογούμενους σε συναδέλφους αλλά και στη κοινή γνώμη.

Με αυτά τα δεδομένα ως σκέψεις και με τον Ρόμπο να αποτελεί την πλέον εκρηκτική μου επαφή στην δημοτική μας ομάδα γεμάτη με υγιείς κόντρες αλλά και γέλια, πειράγματα και συζητήσεις και κυρίως με την παραδοχή της κοινής λατρείας στον αυτοδιοικητικό μας ρόλο αναφέρω πως:

Ο Φόρης απέδειξε την σπουδαιότητά του για ακόμη μια φορά πράττοντας πράξη πολιτικά γενναία. Παραιτήθηκε εξαρχής μην αναζητώντας δικαιολογίες και εξιλαστήρια θύματα. Ανέλαβε τη πολιτική ευθύνη της πράξης του Απορρόφησε ο ίδιος κάθε κοινωνικοπολιτικό κραδασμό αναγνωρίζοντας το λάθος του και διασφαλίζοντας την σύμπνοια αρχικά της συμπολίτευσης μετέπειτα του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως του σπουδαίου εγχειρήματος του Μύλου των Ξωτικών. Ο ίδιος έναν χρόνο πριν αδιαφόρησε για την απόλυτα υπαρκτή συνθήκη του κατ’ οικεία πλημμυροπαθή τιμώντας στο ακέραιο την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Βρέθηκε σε κάθε πεδίο της μάχης του Daniel στη πρώτη γραμμή, ξάγρυπνος για 20 και πλέον μέρες. Πρακτικά γενναίος και εκκωφαντικά αθόρυβα αποτελεσματικός αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για εγκλωβισμένους, πληγωμένους και άστεγους την ώρα του φαινόμενου αλλά και κατεστραμμένους κτηνοτρόφους, αγρότες και προέδρους χωριών κάθε στιγμή διαχείρισης οδυνηρών συνεπειών Αναζητώντας λύση σε κάθε αίτημα τους και ενοχλητικά επίμονος με κάθε απρόσωπο κεντρικό μηχανισμό μέχρι να νιώσει ότι επιτέλεσε το ηθικό του χρέος στον δικό του και μόνο αξιακό κανόνα. Η πολιτική ηθική του και γενναιότητα αποδείχθηκε και πάλι μόλις χθες αποφάσισε άμεσα σκληρή και αυτοκριτική χωρίς οποιαδήποτε υπεκφυγή και δικαιολογία, σεβόμενος φύση και θέση μέχρι τέλους τους ανθρώπους αυτής της πόλης που τόσο τον αγαπούν. Μαχητής των ιδεών του και υπερασπιστής των αξιακών του κανόνων “Ελευθερία είναι το δικαίωμα του άλλου να διαφωνεί μαζί σου””.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης