Τοπικά

18 περιπτώσεις από το «Γραφείο Ιδεών» του κου Καββαδία

Η συλλογή με τίτλο «18 Περιπτώσεις από το “Γραφείο Ιδεών” του κου Καββαδία», μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής. Το βιβλίο αποτελείται από 18 ιστορίες που βασίζονται σε αληθινές αναμνήσεις και γεγονότα, με σημείο αναφοράς μία μοναδική φωτογραφία. Μέσα από αυτές, ο συγγραφέας εξερευνά την αγάπη, τις οικογενειακές σχέσεις, τη μνήμη, την ταυτότητα και την καθημερινότητα, δημιουργώντας έναν βαθύ διαλογισμό για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

 

Οι ιστορίες του Γιώργου Βογιατζάκη δεν είναι απλές διηγήσεις· κάθε μία από αυτές είναι μια κατάθεση ψυχής που δοκιμάζει τα όρια της μνήμης και της ατομικής αξιοπρέπειας. Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο αναγνώστης μαθαίνει πώς οι συγκεκριμένες ιστορίες έφτασαν στα χέρια του συγγραφέα, ενώ το φανταστικό πρόσωπο του κου Καββαδία, εμπνευσμένο από το γνωστό διήγημα «Γραφείο Ιδεών» του Αντώνη Σαμαράκη, αποκτά μια νέα διάσταση στη λογοτεχνική του πορεία.

 

Ο Γιώργος Βογιατζάκης, μηχανικός και συνθέτης, συνδυάζει την καλλιτεχνική του ευαισθησία με την επιστημονική του σκέψη, προσφέροντας μια μοναδική προσέγγιση στις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρώπινης ταυτότητας. Στα έργα του, η συνειδητή ή ασυνείδητη ανάκτηση της μνήμης και οι συγκρούσεις ατομικών πεποιθήσεων με τις αντικειμενικές ανάγκες διαμορφώνουν μια βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Με πολυετή εμπειρία στη μουσική, τη φωτογραφία και τη συγγραφή, ο Γιώργος Βογιατζάκης είναι έτοιμος να συγκινήσει το αναγνωστικό κοινό με το νέο του έργο.

 

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Γιώργος Βογιατζάκης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα όπου και μένει.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, μουσικός και φωτογράφος (MFA – Master of Photography & Visual Language).

Σαν μουσικός έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση δύο άλμπουμ rock μουσικής, τα κομμάτια των οποίων είναι δικής του σύνθεσης.

Ως φωτογράφος έχει εκδώσει 3 λευκώματα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα ζητήματα που κυρίως τον απασχολούν στα έργα του είναι οι αναμνήσεις και η συνειδητή ή ασυνείδητη ανακατασκευή τους, η σημασία των προσωπικών «ασήμαντων» ιστοριών στη διαμόρφωση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης, οι συγκρούσεις των ατομικών πεποιθήσεων με την αντικειμενικότητα κ.α.

Στα νεανικά του χρόνια (σε ηλικία 20-25 ετών), ήταν συνεκδότης του περιοδικού νέων δημιουργών «Προσωπείο» (1987-92), ενώ διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο «Προσωπείο»  και σε άλλα λογοτεχνικά περιοδικά όπως το «Πλανόδιον» (τεύχος 18, Ιούνιος 1993), το «Περίπλους» (τεύχος 28-29, 1991) κ.α.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης