Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δύο πρώτων κύκλων σεμιναρίων, συνεχίζονται τα σεμινάρια barista που διοργανώνονται στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ στα Τρίκαλα.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του καφέ και να λάβουν όλες τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στα επαγγελματικά τους βήματα.
Ενότητα πρώτη: Espresso basic
· Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
· Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
· Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
· Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
· Οι παράμετρο της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
· Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
Ενότητα δεύτερη: Espresso – Cappuccino – Freddo
· Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
· Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
· Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
· Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
· Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
· Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino
· Πρακτική εφαρμογή στην παρασκευή και σερβίρισμα ενός cappuccino
To σεμινάριο θα έχει διάρκεια 14 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 2 ημέρες
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από την
douwe egberts και το Θεσσαλικό κε.δι.βι.μι2.
Πληροφορίες – Εγγραφές στη Γραμματεία του ΙΕΚ.
ΤΡΙΚΑΛΑ / Κονδύλη 36 / Τ: 24310 30055
trikala@thessalikoiek.gr