Μεταξύ της προηγουμένης Κυριακής, 23 Μαρτίου 2025, οπότε προερτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος του 1821, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, και της αυριανής, που θα εορτασθεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, και τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Δημητρίου και Νέστορος Örebro Σουηδίας, ιερούργησε στην ευγενώς παραχωρηθείσα υπό της Λουθηρανικής Εκκλησίας Gideonsbergskyrkan.
Τους ύμνους της ημέρας απέδωσε πενταμελής χορωδία νέων, υπό την διεύθυνση της Δδος Ηλιάνας Αντωνίου, εκ των πλέον ενεργών μελών της νεολαίας του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη το πρώην μέλος του Σουηδικού Κοινοβουλίου και εκ των ενεργών πολιτικώς μελών του Δήμου του Västerås Εντιμ. κ. Roger Haddad, τον οποίο ο Ποιμενάρχης εγκαρδίως ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του.
Στην ομιλία του, ο Ιεράρχης των Βορείων Χωρών της Μητρός Εκκλησίας, ανεφέρθη στο διπλό εορτασμό και ευχαρίστησε τους Ιερείς, που τον πλαισίωσαν, τα μέλη της χορωδίας, το εκκλησίασμα, ιδιαιτέρως δε την πολλά κοπιάσασα για την προετοιμασία και για το κέρασμα που επηκολούθησε, στην παρακειμένη του ναού αίθουσα, Ευγεν. κ. Britt Marie Zotos.
Στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού, ο Σεβ. Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με Ομογενείς της πόλεως του Västerås, στους οποίους υπεσχέθη, ότι θα τελέσει την επόμενη Θεία Λειτουργία εντός της Πασχαλίου περιόδου, προς τούτο δε συνέστησε τον π. Γεώργιο, η ενορία του οποίου απέχει μόλις μια ώρα οδικώς από το Västerås, να αυξηθούν οι ιερές ακολουθίες στην εν λόγω περιοχή.
Τον Σεβασμιώτατο και τον π. Βαρθολομαίο, δεξιώθηκε στην συνέχεια, ο ανωτέρω μνημονευθείς κ. Haddad στην οικία του, όπου η σύζυγός του και μία εκ των θυγατέρων τους υπεδέχθησαν τους δύο Κληρικούς, παραθέσαντες γεύμα.
Ακολούθως, ο κ. Haddad τους προέπεμψε στον σιδηροδρομικό σταθμό, και το απόγευμα της ιδίας ο Ποιμενάρχης επέστρεψε στην Έδρα της Επαρχίας του, στην Στοκχόλμη, με την συνοδεία του.
Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
