Ροή Τοπικά

Το συγκινητικό δείπνο Κάκλα, με τους πρόσφυγες (φωτό)

Ξεχωριστή βραδιά για την διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων η οποία παρέδωσε απολυτήρια σε προσφυγόπουλα και συνέφαγε με τις οικογένειές τους.

«Η πρώτη χρονιά εκπαίδευσης στη ΔΥΕΠ των Τρικάλων τελείωσε» λέει η ίδια η Βάσω Κάκλα «δώσαμε στους μαθητές μας ένα αναμνηστικό της χρονιάς που πέρασε. Μετά την επίδοση των αναμνηστικών, κάναμε με τους καθηγητές μια βόλτα στο χώρο του καμπ. Οι άνθρωποι, μας άνοιξαν τα κοντέινερ που ζουν. Τελευταία στάση το σπίτι του Αμπντουλ και της Ραφαχ και των 5 παιδιών τους. Ο Αμπντουλ καθηγητής αγγλικών και η Ραφαχ καθηγήτρια αραβικών. Από το ισοπεδωμένο Χαλέπι.

Καθώς τα σχολεία είχαν καταστραφεί έφτασε να έχει 80 με 100 μαθητές στην τάξη. Η κόρη του θέλει να γίνει γιατρός. Θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να μπορέσουν να γυρίσουν μια μέρα στην πατρίδα τους. Θέλουν να δουλέψουν. Δε μας άφησαν να φύγουμε. Καθίσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι τους που η ευγένεια και η αγάπη περίσσευε. Τα φαγητά τους υπεροχα! Οι καρδιές τους ανοιχτές! Στο τραπέζι του σχολείου που ο Αμπντουλ διδάσκει στα παιδιά των συμπατριωτών του ,τη γλώσσα τους, για να μην ξεχαστεί, στο ίδιο τραπέζι στρώθηκε το φιλόξενο τραπέζι της υποδοχής μας. Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ ούτε εγώ ούτε οι συνάδελφοί μου».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης